Osteopatiaa Järvenpäässä

Varaa aika osteopatiaan

Osteopatia on manuaalinen hoitomuoto, jossa kehoa hoidetaan anatomisena ja toiminnallisena kokonaisuutena. Osteopaatti pyrkii tarkan palpaation eli käsillä tunnustelun avulla tutkimaan ja hoitamaan kehon kudoksia, jotta kehon oma toiminta ja paranemiskyky helpottuvat. Hoidossa voidaan keskittyä oirealueen lisäksi laajemmalle parhaan vaikutuksen aikaansaamiseksi.

 

Osteopaatit käyttävät laajasti erilaisia hoitotekniikoita, kuten nivelten liikuttelua, pehmytkudostekniikoita ja hellävaraisia faskiatekniikoita. Hoidon ei ole tarkoitus olla kivuliasta, vaan tavallisesti hoito on miellyttävän tuntuista. Hoito on turvallista ja yksilöllistä.

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Ensimmäisellä käynnillä tehdään kattava haastattelu, jonka tavoitteena on selvittää, miksi olet tullut hoitoon ja mistä mahdolliset oireet johtuvat. Haastattelun jälkeen tutkiminen ja hoito tapahtuu yksilöllisesti oireidesi ja tutkimislöydösten mukaan. Jotta hoito on varmasti turvallista, teen tarvittavat erotusdiagnostiset testit ja tarvittaessa ohjaan sinut eteenpäin lääkärille.

 

Tavoitteeni on auttaa sinua voimaan paremmin ja helpottaa mahdollisia oireiluja. Käytän laajasti erilaisia osteopaattisia hoitotekniikoita. Hoidon ei ole tarkoitus olla kivuliasta. Varaudu siihen, että voit hieman oirealueesta riippuen olla hoidon aikana alusvaatteillasi, muuten joustava vaatetus on riittävä hoidon aikana.

Tavallisimpia syitä hakeutua osteopaatin vastaanotolle

NISKA-HARTIASEUDUN OIREET

Osteopaatti hoitaa yleisimpiä niska-hartiaseudun oireiluja, jännitystä ja kipua. Joskus oireisiin voi kuulua myös huimausta tai säteilyoireita käsiin.

 

SELKÄKIPU

Selkäkivut ovat tavallisia ja usein itsestään ohi meneviä, mutta ne voivat olla myös hyvin rajoittavia ja huolestuttavia. Osteopaatti voi helpottaa esimerkiksi yläselän tai rintakehän jäykkyyttä tai kipua, alaselkäkipua sekä iskiaskipua.

 

PÄÄNSÄRKY

Osteopaatti voi hoitaa erilaisia päänsärkyjä, kuten jännityspäänsärkyä tai migreeniä, oireisin voi liittyä myös esimerkiksi huimausta. Tutkiminen ja hoito voi kohdistua pään alueen lisäksi kaularankaan tai ylärintakehään.

 

PURENTAELIMISTÖ

Erilaisia purentaelimistön oireiluja, kuten narskuttelua tai hampaiden yhteen puremisesta aiheutuvaa särkyä voidaan helpottaa osteopatialla hoitamalla pään alueen lihaksia ja leukaniveltä. Hoitoa voidaan tehdä myös suun sisäisesti.

 

STRESSI JA UNETTOMUUS

Pitkittynyt stressi aiheuttaa kehossa ylivireyttä, joka voi vaikuttaa mielen toimintaan ja tuntua kehossa erilaisina jännityksinä ja särkyinä. Hoito voidaan tehdä hermostoa rauhoittaen pehmeillä ja rentouttavilla tekniikoilla.

 

YLÄRAAJAN KIPUTILAT

Osteopatialla voidaan hoitaa olkapään, kyynärpään tai ranteen kipua, liikerajoituksia tai säteilyoireita, kuten rannekanavaoireyhtymää. Tutkimisessa huomioidaan usein koko yläraajan toiminta ja tarvittaessa esimerkiksi kaularanka.

 

ALARAAJAN KIPUTILAT

Osteopaatti hoitaa esimerkiksi lonkkakipua ja erilaisia jalkojen liikerajoituksia. Myös pehmytkudosperäiset rasitusvammat ja jalkojen särky voivat olla syy osteopaattiselle hoidolle.

 

RASKAUSAIKA

Osteopatialla voidaan tukea kehon toimintaa raskausaikana ja sen jälkeen, hoitamalla esimerkiksi hengitystä ja palleaa tai lantion alueen jännityksiä. Hoito tehdään ulkoisesti ja se voi helpottaa tavallisimpia raskauden oireita, kuten selkä- ja liitoskipuja.

Osteopaatti Marjo Leinonen

Olen rauhallinen ja empaattinen kuuntelija. Vahvuuksiini kuuluu asioiden tarkastelu eri puolilta. Vapaa-ajalla rentoudun koirieni kanssa lenkkeillen ja harrastaen lähimetsissä tai leipomalla.

 

Kiinnostuin osteopatiasta saatuani siitä apua omaan pitkittyneeseen rasitusvammaan, mutta innostuin hakemaan opiskelemaan vasta kun aloin ymmärtää, miten laajasti osteopaatit ajattelevat hyvinvoinnista ja sen edistämisestä. Hoidan myös mielelläni esimerkiksi työperäisiä rasitusoireita ja päänsärkyjä.

 

Ihmisissä minua kiehtoo kehon ja mielen erottamaton yhteys. Olenkin erityisen kiinnostunut muun muassa osteopatian mahdollisuuksista pitkittyneen stressin helpottamisessa. Kehitän osaamistani aktiivisesti osteopatian ja hyvinvoinnin jatkokoulutuksilla. Aikaisempaa työkokemusta minulle on kertynyt kymmenen vuotta kaupan alalta, myös asiakkaita kuunnellen ja auttaen.

 

Halutessasi voit lukea lisää minusta ja osteopatiasta kotisivuiltani leinohetki.com.

Osteopatia

Osteopatiakäynti sisältää alkukartoituksen, oireen mukaisesti tutkimista, erotusdiagnostiset testit, osteopaattisen hoidon ja mahdollisen kotiohjeen. Hoito suunnitellaan asiakkaan tavoitteiden ja toiveiden mukaan.

 

Krooniset oireet voivat vaatia useamman hoitokerran. Voit tulla vastaanotolleni myös rentouttavaan tai ennaltaehkäisevään hoitoon. Jos olet epävarma voisiko osteopatia sopia sinulle, voit laittaa minulle viestiä. En hoida vauvoja tai lapsia.

 

Ensimmäinen käynti 60 min, jatkokäynnit 45 minuuttia.

Purentaelimistön hoito

Osteopaattinen purentaelimistön hoito sisältää alkukartoituksen, purentaelimistön tutkimista ja hoitoa. Hoidossa keskitytään pään alueelle, leukaniveleen ja purentalihaksiin, mutta voidaan hoitaa myös muita oireisiin liittyviä alueita tarpeen mukaan, esimerkiksi ylärintarankaa.

 

Voit varata purentaelimistön hoidon esimerkiksi, jos sinulla on bruksismia eli tapana purra hampaitasi yhteen, jännityspäänsärkyä tai muuta kipua tai jäykkyyttä purentaelimistössä. Toistuvissa leukanivelen luksaatioissa suosittelen ensin varmistamaan osteopaattisen hoidon sopimisen hammaslääkäriltäsi.

Puhelinkuvake

Varaa aika osteopatiaan Järvenpään Relax & Beauty Centeriin!

Tavoitat meidät täältä